3F går i rette med restauranternes rekrutteringsproblemer

Der har været et skævt billede fremme i medierne om restaurant- og hotelbranchens rekrutteringsproblemer, mener 3F.
Foto: Anders Holst Pedersen
Foto: Anders Holst Pedersen

Det er nærmere 17 pct. frem for 39 pct. af rekrutteringsforsøgene i restaurant- og hotelbranchen, der mislykkedes.

Det mener fagforbundet 3F’s cheføkonom Frederik Imer Pedersen, som har gået igennem den rapport, der har undersøgt rekrutteringsproblemer for blandt andet restauranter fra september 2022 til februar 2023.

Til mediet Turistmonitor udtaler han, at 22 pct. af stillingerne rent faktisk blev besat, men af en anden profil, end den der oprindeligt blev søgt, og dermed mener han, at det kun er 17 pct. af jobopslagene, der ikke blev besat - og at der er blevet tegnet et skævt billede af problemets omfang:

”Det vil sige, at langt, langt de fleste gange bliver stillingerne alligevel besat. Det er af nogle typer, som måske ikke 100 procent har de kvalifikationer, der i første omgang har været efterspurgt, men de bliver besat. Hvis ikke man tager højde for det, begår man en kæmpe fejl og tegner et skævt billede.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter