Medarbejdermangel tvinger restaurant til at skære i åbningstiden
Der er mangel på hænder i restauranterhvervet - og det mærker man på restauranten Kunstcafeen i Blokhus, der nu må tage konsekvensen og reducere åbningstiden og takke nej til selskaber.
I alt mangler restauranten fem medarbejdere oven i de eksisterende 20, fortæller ejer Anita Michaelsen til Nordjyske.
”Vi håber, at det lykkes os at rekruttere medarbejdere, men indtil det sker, er det en nødvendighed at skære ned på aktiviteterne for at sikre, at personalet får et pusterum, og at vi fortsat kan levere den kvalitet og service, vi ønsker at være kendt for,” siger hun til avisen.
Kunstcafeen, der har plads til i alt 450 gæster, har normalt kunnet holde åbent året rundt.
Beskæftigelsen stiger ”overraskende” i restaurationsbranchen
Noget kunne dog tyde på, at der for restauranterhvervet på landsbasis er udsigt til bedring. I hvert fald viser nye beregninger udarbejdet af Dansk Metal på baggrund af de seneste tal fra Danmarks Statistik, at hotel- og restaurationsbranchen i årets første tre måneder har haft stor fremgang i beskæftigelsen.