Brancheorganisation kritiserer nye regler for udeservering

Det er synd for virksomhederne, og det sender det forkerte signal, mener kommerciel direktør i Horesta om Københavns Kommunes beslutning om at stoppe for udeservering efter klokken 22. 
Foto: Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Det er synd for virksomhederne, at deres indtjeningsmuligheder bliver begrænset med de nye regler for udeservering fra Københavns Kommune. 

Det siger Jeppe Møller Herskind, der er kommerciel direktør i brancheorganisationen Horesta, til Berlingske. Her fortæller han videre, at man ikke bare kan flytte udeservering til indeservering, da restauranten eller baren typisk vil være fyldt. 

”For det andet så vi under coronanedlukningerne, at gæsterne ikke bare går hjem. De køber drikkevarer i kiosker og supermarkeder og sætter sig på torve og pladser – og så vil det have den stik modsatte effekt. Vi mener, at udeserveringer har en organiserende og opdragende effekt.”

Det vides endnu ikke, hvornår tiltaget om et forbud af udeservering fra klokken 22 i København fra søndag til torsdag, træder i kraft

Fremadrettet kan der dog komme flere begrænsninger for udeservering i København, når udvalget har udarbejdet sit administrationsgrundlag. Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune er blevet enige om, at udeservering skal gælde for hele Københavns pånær Metropolzonen, Kødbyen og Nyhavn. 

Det smalle flertal, som stemte for tiltaget i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg består af SF, Socialdemokratiet, Alternativet og De Konservative. Enhedslisten, De Radikale og Venstre stemte imod tiltaget. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også