Nordjyske restauranter kæmper med at skaffe arbejdskraft

37 pct. af alle jobopslag ender med enten ingen ny medarbejder, eller at man må gå på kompromis med kandidaten, skriver Nordjyske.
Problemet med manglende hænder i restaurationsbranchen er imidlertid ikke begrænset til Nordjylland. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix.
Problemet med manglende hænder i restaurationsbranchen er imidlertid ikke begrænset til Nordjylland. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix.

Mere end en tredjedel af alle jobsopslag inden for restaurationsbranchen - nærmere specifikt 37 pct. - ender i Nordjylland med enten ingen ny medarbejder, eller at restauranten må gå på kompromis i sin ansættelse. 

Det viser nye tal fra Styrelsen fra Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge Nordjyske

Det betyder med andre ord, at to ud af tre hoteller og restauranter må vinke farvel til yderligere omsætning grundet medarbejdermangel, skriver avisen med henvisning til Jacob Devantier Severinsen, der ejer restauranten Vestvendt i Tranum og hver mandag og tirsdag må holde lukket, fordi der mangler hænder. 

Han udtaler til Nordjyske: 

”Jeg går selvfølgelig glip af penge, men mit mål er ikke at tjene styrtende på det her, men det vil da være fedt, hvis det kan løbe rundt året rundt, og jeg også kan få en lille løn selv.”

Ser man overordnet på branchen, er antallet af elever på grundforløbet på gastronom-, receptionist- og tjeneruddannelsen ifølge tal fra brancheorganisationen Horesta faldet med 47 pct. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter