Horesta: Omsætningen stiger i restauranterhvervet men presset fortsætter

Omsætningen i den danske hotel- og restaurantionsbranche steg i 2022 til et niveau over det før pandemien. Ifølge Horesta betyder det dog ikke, at presset på branchen er blevet lettet. 
Foto: Jan Dagø/JP/Ritzau Scanpix.
Foto: Jan Dagø/JP/Ritzau Scanpix.

Selv om omsætningen i det danske hotel- og restauranterhverv aldrig har været højere, betyder det ikke, at det er blevet nemmere at drive restaurant i Danmark. 

Således lyder budskabet fra brancheorganisationen Horesta oven på offentliggørelsen af restauranternes omsætning for 2022. Ifølge Danmark Statistik steg omsætningen på de danske hoteller i 2022 med 12 pct. sammenlignet med 2019, mens stigningen for restauranterne lød på 21 pct. 

”Det er jo fantastisk, at danskerne har prioriteret de gode oplevelser i et år, hvor deres købekraft ellers er blevet svækket. Forbrugerne har uden tvivl skullet foretage både til- og fravalg, hvad angår husholdningsbudgettet, og der er vi selvfølgelig glade for, at de har set en stor værdi i at tage på restaurant og hotel med familie og venner,” udtaler Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i Horesta. 

Direktøren understreger samtidig, at det havde set endnu mere sort ud for erhvervet, havde det ikke været for gæsternes opbakning: 

”Den øgede omsætning og efterspørgsel har været medvirkende til, at en del af virksomhederne har kunnet betale de store regninger. Virksomhederne havde dog håbet, at overskuddet efter pandemien kunne være brugt på at afvikle den gæld, som de opbyggede under coronakrisen. Branchen er dybt afhængig af, at gæsterne bliver ved med at komme ud og få gode oplevelser, men vi ser en ændring i gæsternes vaner i slutningen af 2022, hvor forbruget har været aftagende,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter