Restauranter kan enten blive tildelt en, to eller tre michelinstjerner, og de bedømmes på fem kriterier.
Gourmetrestauranter i flere lande har frem til mandag aften ventet i spænding på, hvordan michelinstjernerne ville blive uddelt.
Den seneste tid har inspektører både i hemmelighed og ved at bekende identitet i restauranten besøgt restauranter for at bedømme, om de skulle have en eller flere stjerner - eller forsvare stjerner fra tidligere.
Læs her, hvordan restauranterne bliver bedømt:
* Ifølge Michelinguiden får maden - og kun maden - karakterer ved hjælp af stjerner.
* Vurdering af service, atmosfære og øvrige indtryk belønnes med korslagt bestik (1-5 bestik).
* Siden 2020 kan restauranter også modtage en grøn stjerne, der hylder restauranter med en bæredygtig tilgang til gastronomi.
* Tre stjerner i Michelinguiden betyder, at en restaurant er ”værd at rejse efter”.
* To stjerner betyder, at restauranten er ”en omvej værd”.
* En stjerne betyder, at det er en ”rigtig god restaurant i sin kategori”.
* Stjernerne uddeles kun på basis af den mad, som serveres. Fem kriterier vejleder inspektørerne i deres bedømmelse:
1. Kvaliteten på råvarerne.
2. ”Håndværket” - det vil sige smagen og tilberedningen.
3. ”Personligheden” - det vil sige, hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk.
4. Noget for pengene.
5. Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.
Kilde: Michelin.