Mere end hver tredje udenlandske turist rejser til Danmark for maden, og der kommer flere og flere af dem.
Det skriver Finans på baggrund af en ny undersøgelse fra Visitdenmark.
De såkaldte gastroturister er steget med 49 pct. i løbet af de sidste fem år, og det er et kæmpe stort ryk, fortæller kommunikationschef i organisationen, Anders Rosbo:
”Danske kokkes indsats og Michelinstjerner har utvivlsomt stor betydning for Danmarks generelle image som gastrodestination og dermed for turisternes valg af destination. Selvom man måske ikke planlægger at spise på en toprestaurant, har stjernekokkenes ry betydning for den generelle opfattelse af madoplevelser i Danmark og dermed for muligheden for at få en rigtig god ferie,” siger Anders Rosbo i en pressemeddelelse.
Det er en stigning både i og uden for hovedstaden, skriver Finans også.
Nyheden falder midt i optakten til årets Michelin-uddeling, der foregår i Finland. Sidste år blev der uddelt 41 michelinstjerner til 29 danske restauranter.
Michelin har nyåbnet dansk restaurant i kikkerten
Til Ritzau udtaler Ole Troelsø, der er formand for Danske Madanmeldere og anmelder på Børsen, at der kun vil være små justeringer i dette års uddelinger, men overordnet set vil billedet ikke rykke sig voldsomt i forhold til 2022.
”Gastronomien i Danmark står på et højdepunkt i øjeblikket blandt andet med opstigningen af Noma, og at vi har to trestjernede michelinrestauranter. Så vi står stærkt michelinstjernemæssigt i disse år,” siger han.