Storinvestor håber på ny Carlsberg-topchef snart

Pensionskassen ATP ønsker snarlig afklaring om hvem der skal lede bryggerikoncernen efter Cees ’t Hart.
Foto: Liv Møller Kastrup
Foto: Liv Møller Kastrup
AF MARKETWIRE

Pensionsselskabet ATP havde håbet, at Carlsberg allerede havde en ny kandidat klar, da Cees ’t Hart i sidste uge meddelte, at han fratræder stillingen som administrerende direktør senest til oktober. 

”Ser vi fremad, havde vi håbet, at der allerede var en afløser klar. Men jeg håber også, at den permanente løsning ikke har for lange udsigter,” siger Mark Jessen, senior porteføljechef i ATP, ved Carlsbergs generalforsamling mandag aften. 

ATP er en af Danmarks største pensionskasser, der varetager en stor del af danskernes pensionsmidler. Storinvestoren hæfter sig ved den positive forandring under Cees’t Hart, og at topchefen nyder stor respekt blandt investorerne. 

Aktien i Carlsberg faldt 1 pct. tirsdag i sidste uge og viste i løbet af dagen et endnu større minus efter nyheden fra den nu afgående topchef. Flere analytikere forbandt det med den usikre situation, der kan opstå, når et selskab skifter topchef uden samtidig at have en afløser klar. 

Giver ro i maven

”Det har ligget i kortene, og mon ikke man har en kandidatliste. Det ville være at foretrække, at der ligger en klar, fordi det fjerner usikkerhed, men det er et spørgsmål om timing,” sagde Henrik Hallengreen Laustsen, analytiker i Jyske Bank, til MarketWire tirsdag.

Der har været flere udskiftninger i selskabets øverste top, blandt andet en ny finansdirektør Ulrica Fearn ved årsskiftet - og allerede sidste år spekulerede flere banker i, at også topchefen kunne være på vej videre. 

”Han har en alder og har også tidligere sagt, at han ikke ville blive til 2027,” sagde Henrik Hallengreen Laustsen med henvisning til udløbsåret for den nuværende strategi.

Carlsberg-aktien faldt 0,9 pct. til 1004 kr. mandag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også