Aktionærer ønsker øget transparens fra Carlsberg inden generalforsamling

Forslag om større gennemsigtighed fra Akademikerpension og Lønmodtagernes Dyrtidsfond blev stemt ned af Carlsberg, som allerede er i gang med at implementere det, aktionærerne ønsker.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix.

Aktionærer i Carlsberg, Akademikerpension og Lønmodtagerne Dyrtidsfond, har inden aftenens generalforsamling i Carlsberg forsøgt at få et forslag om øget transparens og offentlig kommunikation om menneskerettighedsrisici på dagsordenen.

Det skriver Finans.

Forslaget har Carlsberg takket nej til med henvisning til det faktum, at der i forvejen arbejdes på at gøre selskabet klar til EU’s nye direktiv om rapportering inden for bæredygtighed, der indfører omfattende krav til rapportering, blandt andet inden for menneskerettigheder.

”Da Carlsberg imidlertid allerede opfylder eller senest til næste år vil opfylde de handlinger, der foreslås af AkademikerPension og LD Fonde, støtter bestyrelsen ikke forslaget,” lyder det i en mail fra Carlsberg til Finans.

Finans henviser til en sag om menneskerettigheder i Kina, som Carlsberg for nylig er blevet draget ind i.

TV2 og Danwatch satte torsdag fokus på, at der i den kinesiske provins Xinjiang sker en undertrykkelse af uighurerne, et muslimsk folkeslag. Det sker ifølge medierne blandt andet ved at tvinge uighuerne til at drikke alkohol fra Carlsbergs bryggeri i området - Wusubryggeriet - og derved bruge det som en markør for at vurdere graden af radikal fundamentalisme. 

Carlsberg afviser anklagerne om at være involveret på nogen måde med de brud på menneskerettigheder, der foregår i provinsen Xinjiang. På et skriftligt spørgsmål om, hvordan Carlsberg forholder sig til, at deres øl er blevet brugt til tvangsdruk, svarer selskabets kommunikationsdirektør blandt andet til TV2 og Danwatch:

”Siden vi modtog henvendelsen fra jer, har vi grundigt undersøgt alle beskyldninger, og vi har ikke fundet nogen beviser, der understøtter påstandene.“

Carlsberg sidder på ca. 85 pct. af ølmarkedet i Xinjiang-provinsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også