FødevareWatch

ISS-optakt: Momentum og prisjusteringer vil løfte væksten

Servicekoncernen forventes at kunne præsentere pæn vækst på fødevareområdet som led i forventet handelsopdatering senere på ugen.

Foto: PR/178882765

Fortsat tilbagevenden til arbejdspladserne oven på coronanedlukningerne, solidt momentum i restruktureringerne og prisjusteringer ventes alle at bidrage til et godkendt tredje kvartal, når servicekæmpen ISS efter planen kommer med en handelsopdatering torsdag.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

”Vi forventer, at det særligt vil være kontraktuelt salg, som vil drive væksten, hvor key accounts vil nyde relativt godt af genåbningerne og fortsætte med at bidrage betydeligt til ISS samlede vækst. Derudover vil prisjusteringer som følge af det inflationære pres bidrage til væksten i det kontraktuelle salg”, skriver Per Fogh.

Han estimerer en organisk vækst i kvartalet på 5,6 pct., hvilket også skal ses i lyset af et relativt let sammenligningsgrundlag i tredje kvartal 2021, der var præget af coronanedlukninger.

Hos Sydbank ventes der fortsat høj aktivitet i det ikke-porteføljebaserede salg, der dækker over ad hoc-opgaver. Alligevel ser Per Fogh et negativt vækstbidrag herfra, da der ventes lavere efterspørgsmål på desinficering og dybderengøring.

Til gengæld venter Per Fogh en stor vækst i ”Food Service”, da tilbagevenden til arbejdspladserne vil øge efterspørgslen på catering og kantinedrift.

Sydbank estimerer en omsætning i kvartalet på 18.805 mio. kr. svarende til en vækst på 6,1 pct. i forhold til tredje kvartal 2021.

”Omsætningen er positivt påvirket af valutamedvind på 2,4 pct., primært fra en styrket US dollar, australsk dollar og kinesisk yuan. Modsat vil omsætningen være negativt påvirket af tidligere annoncerede frasalg på 1,9 pct. i kvartalet,” skriver Per Fogh.

Ser man på de enkelte markeder, ventes der størst vækst i Americas og dele af Nordeuropa - særligt på grund af vækst til Food Service. Dertil kommer, at prisjusteringer ventes at understøtte væksten på flere europæiske markeder.

I Kina ser Per Fogh ikke, at de lokale coronanedlukninger vil have den store effekt på den samlede Asia-region.

Det ventes, at ISS fastholder selskabets finansielle forventninger, der lyder på en organisk vækst i 2022 på ”over 5 pct.” og en driftsmargin på over 3,75 pct.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier