FødevareWatch

ISS ser stort potentiale i afskaffelse af beløbsgrænse

En fjernelse af beløbsgrænsen vil gøre stor forskel for servicekæmpen i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft og udfordringer med at tiltrække udenlandske medarbejdere.

Foto: PR/280940746

Beløbsgrænsen udgør en så stor forhindring for danske virksomheder, der forsøger at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, og den bør derfor fjernes, mener servicekæmpen ISS.

Til Børsen siger selskabets HR-direktør i Danmark, Christian Lauritzen:

“Min vurdering er, at det kan gøre en stor forskel for os, hvis man fjerner beløbsgrænsen. Det er selvfølgelig svært at fremskrive udviklingen på arbejdsmarkedet pga. inflationen, men det ser ud til, at vi får en akut mangel på arbejdskraft. En del af løsningen er uden tvivl udenlandsk arbejdskraft, også fra lande uden for EU, og derfor vil det have stor effekt på vores forretning.”

Christian Lauritzen henviser blandt andet til, at det ikke kun er i Danmark, man har problemer med mangel på arbejdskraft, men i mange europæiske lande. Samtidig bliver arbejdsforholdene her bedre og bedre, og det bliver som følge sværere og sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft i landet.

Restaurationsbranchen går i kødet på positivlisten: Virker ikke efter hensigten

Virksomheder ser mangel på arbejdskraft som største udfordring

Regeringen klar til drøftelser om udenlandsk arbejdskraft

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier