FødevareWatch

Restaurationsbranchen går i kødet på positivlisten: Virker ikke efter hensigten

Flere aktører i restaurationsbranchen, inklusive brancheorganisationerne Horesta og Danmarks Restauranter og Cafeer, efterlyser en modernisering af positivlisten, som lige nu spænder ben for branchen, der er hårdt plaget af mangel på arbejdskraft.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.

Beløbsordningen og positivlisten har mere karakter af at være snubletråde for restaurationsbranchen, der skriger på arbejdskraft, end at ordningerne er de hjælpende hænder, man i branchen havde håbet på, de var.

Det mener brancheorganisationerne Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) og Horesta, der i selskab med restaurantkæden Madklubben og Sovino-koncernen. De efterspørger bedre muligheder for at hente udenlandsk arbejdskraft - og i særdeleshed ændringer i positivlisten for faglærte.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier