FødevareWatch

Svensk restaurantkæde åbner første franchise i Danmark

Pincho Nation-restaurantkæden har indgået aftale med deres første franchisetager i Danmark, som skal stå bag restaurant i Randers med åbning til november.

Foto: PR / Pincho Nation

Den svenske restaurantkæde Pincho Nation, som har 70 restauranter i Norden, åbner nu sin første franchise-restaurant i Danmark. I forvejen er størstedelen af kædens forretninger drevet på franchisebasis.

Åbningen bliver kædens fjerde restaurant i Danmark, og ledelsen lægger ikke skjul på, at franchising er en del af vækststrategien, som skal bakkes op af hands-on hjælp fra de øvrige restauranter i Danmark og fra det svenske hovedkontor. Det skriver de i en pressemeddelse.

”Der er plads til en Pincho Nation restaurant i alle større byer i Danmark som eksempelvis Odense, Esbjerg og Roskilde. På trods af nedlukningerne har vi klaret os godt de seneste år, og vi er klar til at åbne nye restauranter sammen med ambitiøse franchisetagere,” siger Flemming Christophersen i pressemeddelelsen, som er adm. direktør og partner i Pincho Nation Danmark i pressemeddelsen.

Fremgang i omsætning og gæster

Kædens restauranter to i København, hvoraf den ene åbnede i 2018 og den anden året efter, har haft en god sommer med en fremgang på 11% i antallet af gæster og en øget omsætning på 20% sammenlignet med 2021.

Og den første franchisetager i Danmark ser frem til åbningen af sin jyske restaurant.

”Randers er en dejlig by med et levende udeliv og et godt restaurationsmiljø. Jeg vil ikke bare åbne en restaurant, som ligner alle andre, og derfor blev jeg hurtigt nysgerrig omkring Pincho Nation. Det er et solidt koncept med sin helt egen plads i landskabet, og hvor man har en stærk organisation, der har begivet sig ud på en spændende rejse i Danmark. Det glæder jeg mig til at blive en del af,” siger Tommy Refshøj, som altså skal stå bag den første Pincho Nation franchise restaurant.

Kæden har tidligere meldt ud, at planen er at åbne 20 resturanter i Danmark over en endnu ikke defineret periode. I alt har den svenskejede kæde 70 restauranter i Danmark, Norge og Sverige, hvoraf de fleste er drevet af franchisetagere. Den første åbnede i Göteborg i 2012 og har bl.a. kapitalfonden Valedo, der også er medejere af Joe & The Juice og Lakrids by Bülow, i ejerkredsen.

Svensk restaurantkæde åbner første gang i Jylland

Svensk restaurantkæde genoptager danske ekspansionsplaner

Restaurantkæde vil åbne 20 restauranter i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier