Svenske køkkener kan blive tvunget til at oprindelsesmærke kød

Den svenske regering har foreslået ny lov, der skal pålægge landets restauranter og køkkener at oprindelsesmærke det kød, der serveres.
Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix.
Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix.

Såfremt EU godkender det, kan svenske restauranter og kantiner meget vel snart bliver pålagt at angive oprindelsesland for det kød, de serverer.

Ifølge mediet Livsmedel i Fokus kommer forslaget fra den svenske regering, der ønsker at gøre det nemmere for de svenske forbrugere at gennemskue kødets oprindelse - og at vælge svensk.

”Vi har i Sverige god dyrevelfærd og lavt antibiotikaforbrug, og vores svenske kødproduktion er noget, vi skal være stolte af. At kødet er svensk kan derfor have en merværdi for forbrugerne,” lyder det fra landets landdistriktsminister, Anna-Caren Sätherberg.

Forslaget skal som sagt først godkendes i EU, før det kan blive til virkelighed - det, fordi der i EU er regler om, at man som medlemsland godt kan vedtage national lovgivning for oprindelsesmærkning, men at der skal være gode grunde til at indføre en sådan lovgivning.

Forbrugerrådet vil have flere informationer på private label-varer

EU strammer levnedsmiddelkontrollen

Danish Crown overtager sidste luns af amerikansk tarmselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter