FødevareWatch

Svenske køkkener kan blive tvunget til at oprindelsesmærke kød

Den svenske regering har foreslået ny lov, der skal pålægge landets restauranter og køkkener at oprindelsesmærke det kød, der serveres.

Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix.

Såfremt EU godkender det, kan svenske restauranter og kantiner meget vel snart bliver pålagt at angive oprindelsesland for det kød, de serverer.

Ifølge mediet Livsmedel i Fokus kommer forslaget fra den svenske regering, der ønsker at gøre det nemmere for de svenske forbrugere at gennemskue kødets oprindelse - og at vælge svensk.

”Vi har i Sverige god dyrevelfærd og lavt antibiotikaforbrug, og vores svenske kødproduktion er noget, vi skal være stolte af. At kødet er svensk kan derfor have en merværdi for forbrugerne,” lyder det fra landets landdistriktsminister, Anna-Caren Sätherberg.

Forslaget skal som sagt først godkendes i EU, før det kan blive til virkelighed - det, fordi der i EU er regler om, at man som medlemsland godt kan vedtage national lovgivning for oprindelsesmærkning, men at der skal være gode grunde til at indføre en sådan lovgivning.

Forbrugerrådet vil have flere informationer på private label-varer

EU strammer levnedsmiddelkontrollen

Danish Crown overtager sidste luns af amerikansk tarmselskab

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier