Københavnske kokkeelever rapporterer om brutalt arbejdsmiljø

En række kokkeelever i de københavnske restauranter og hoteller beretter om et arbejdsmiljø præget af sexchikane og systematisk overarbejde uden løn.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Trusler, seksuel chikane fra kolleger og chefer og systematisk overarbejde er blevet hverdag for mange kokkeelever i den københavnske restaurations- og hotelbranche, skriver Politiken.

Ifølge avisen svarer 37 pct. af de adspurgte kokke-, tjener- og receptionistelever i en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, at de har oplevet ”krænkende eller grænseoverskridende adfærd” på arbejdspladsen, herunder krænkelser af seksuel karakter og vold. Flere kokkeelever beretter desuden til Politiken at have arbejdet mere end 60 timer om ugen uden at have fået løn for overarbejdet.

Ifølge HORESTA, brancheorganisationen for hotel- og restaurationsbranchen, viser beretningerne et større problem med arbejdsmiljøet i de københavnske køkkener, og at branchen må stramme op i uddannelsen af sine elever.

”Jeg synes, det tegner et billede af, at der stadig er behov for at sikre endnu bedre uddannelsesmiljøer til vores elever. Vi arbejder allerede med det, og det kommer vi til at fortsætte med,” siger Pia Svane, uddannelses- og projektchef for HORESTA, til Politiken.

Rynkeby er tilbage på sporet efter svære år - mørke skyer truer dog i horisonten

Dansk michelinrestaurant lander endnu et millionunderskud

Velhavere kaster 100 millioner mere efter norsk torsk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter