Hotel- og restaurantbranchen leder efter medarbejdere til højsæson

I et allerede presset arbejdsmarked skal erhvervet nu finde 21.500 nye ansatte.
Foto: Anita Graversen
Foto: Anita Graversen

Hotel- og restaurantbranchen har længe været hårdt ramt af coronanedlukninger og ser nu frem til at gå sommersæsonen, der for mange også er højsæsonen i møde. Meget tyder dog på, at det kan være svært at skaffe personale til perioden.

Det skriver Børsen.

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hoteller og restauranter, står branchen til at skulle finde 21.500 medarbejdere til juli. Jobmarkedet i dag byder dog på historisk lav ledighed og høj efterspørgsel.

"Det er jo dybt frustrerende, at man som et erhverv, der allerede har været i undtagelsestilstand i to år på grund af covid-19, ikke kan finde den rette arbejdskraft, der skal til for at genskabe omsætningen," siger Jannick Nytoft, der er direktør i Horesta.

Kendt restaurantkæde henter frokostfirma ind til ny satsning

Bones-direktør tiltrækker arbejdskraft med bedre vilkår

Fastfoodkæde slår sig ned i Sønderjylland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter