Iværksætterduoen bag The Burger Concept vil sætte yderligere fire knappenåle i landkortet med hovedstadsområdet i fokus.
Det skriver The Burger Concept, der er grundlagt af brødrene Simon og Morten Franck Jakobsen, i en pressemeddelelse.
Kæden har i dag ti restauranter med otte i jylland, en enkelt på fyn og én i Valby. Med åbningerne vil kæden for alvor indtage området rundt om København og inden for de næste fire måneder, skal nye restauranter skyde op i Ballerup, Herlev, Hvidovre og ved Nørreport Station.
"Inden udgangen af Q1 åbner vi de første fire restauranter i hovedstadsområdet, men det kun begyndelsen. Vi står over for en massiv ekspansion, og inden udgangen af 2023 forventer vi at åbne yderligere mindst 20 nye restauranter jævnt fordelt i de større byer over hele landet," siger Simon Franck Jakobsen, direktør og medejer i The Burger Concept.
I dag ejer brødrene selv alle kædens restauranter, men i løbet af foråret 2022 vil de åbne kædens første franchiserestaurant. Planen er, at det bliver den første af mange.
"Vores restauranter er i forvejen i positiv drift fra dag et, så det er en god forretning, men vi er ikke i tvivl om, at ejerskab kan løfte driften yderligere. Derfor er vi på vej med et setup, hvor man lidt atypisk kun skal stille med i omegnen af en halv million kroner for at komme i gang," siger Simon Franck Jakobsen, og fortsætter:
"Vi er ikke på udkig efter rigmænd, men derimod folk, der vil arbejde hårdt og har gåpåmod og vilje. Det skal være personligheden og egenskaberne, der er afgørende – ikke pengepungen."
Af seneste regnskab fra 2020 fremgår det, at den aarhusianske burgerkæde fortsat har til gode at fremvise sorte tal på bundlinjen. Her øgede kæden underskuddet fra 760.000 kr. i 2019 til 4,3 mio. kr. i 2020.
Samtidig løftede bruttofortjenesten sig fra 3,6 mio. kr. til 4,5 mio. kr. Den negative egentkapital lød ved årets udgang på knap 6 mio. kr.
Plantebaseret aktør kaster sig over spøgelseskøkkener
Lantmännen investerer i plantebaseret selskab for at styrke sin markedsposition
Beyond Meat løftet af mulig tidlig lancering af Mcplant-burger