FødevareWatch

Kokkeproblemer spreder sig i danske sushirestauranter

Selvom restaurationsbranchen skriger efter arbejdskraft, bliver udenlandske sushi-kokke nægtet arbejdstilladelse. Restaurantdirektør oplever de skærpede regler som en form for kampagne mod sushi-kokkene.

Foto: Emma Sejersen/Ritzau Scanpix

Det er ikke nemt at drive sushi-restauranter i disse dage. Samtidig med at branchen mangler arbejdskraft, har flere udenlandske sushi-kokke landet over mistet deres opholds- og arbejdstilladelse som følge af nye krav til udlændinge. 

Udenlandske medarbejdere fra lande udenfor EU, skal ifølge reglerne i beløbsordningen tjene mindst 445.000 kr. om året for at få arbejdstilladelse i Danmark, og det rammer bl.a. kæder som Sushimania og Letz Sushi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier