FødevareWatch

Sushi-restauratør: Vi er den nye minkbranche

To restauratører fra Herning er særdeles forundrede over, at de har sushikokke ansat, som tilsyneladende ikke længere opfylder myndighedernes beløbsordning. De må forlade Danmark til trods for at alle regler ser ud til at være overholdt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er mere end svært for et par jyske sushirestauratører at forstå den retning, som Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for tiden sætter for selskabernes kokke.

Ifølge Herning Folkeblad afviser styrelsen at give kokke opholds- og arbejdstilladelse under den såkaldte beløbsordning, hvor reglen ellers er, at lønnen mindst skal være 445.000 kr. om året, for at ikke EU-borgere kan få arbejdstilladelse. Det til trods for, at lønnen til de ansatte overstiger beløbet.

"Det er da komisk, at det er myndighedernes egen beløbsgrænse, som vi overholder, og så svarer de tilbage, at det selvsamme tal er urealistisk," siger Sheriff Maati fra Sushimania til Herning Folkeblad.

Han må ligesom hos konkurrenten i byen - sushi-restauranten Yutaka - se ind i en fremtid, hvor han må se en kok rejse ud af landet.

"Vi er den nye minkbranche. Er de ude på at lukke os?," lyder det retoriske spørgsmål fra Yutaka-indehaver Jens Peder Damgaard til Herning Folkeblad.

Fiskegrossist: Vi skal have omlagt hele fiskeriet i Østersøen

Medie: Hollands regering overvejer sanktioner mod lakseproducerende lande

Britisk fragtkaos rammer dansk sushikæde 

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier