FødevareWatch

Fiskegrossist: Vi skal have omlagt hele fiskeriet i Østersøen

Politikerne i både Danmark og EU har fejlet gevaldigt i forvaltningen af fiskebestandene i Østersøen, lyder det fra fiskegrossisten Fiskerikajen. Der er brug for stor omlægning af fiskeriet til kun selektive fangstmetoder for at sikre fremtidens bestande og fiskeri, lyder meldingen.

Foto: Emma Sejersen/Ritzau Scanpix

EU-aftalen om fremtidens fiskekvoter for Østersøen er efter politisk tovtrækning nu på plads, men udfordringerne for livet under overfladen består. Der er nemlig brug for langt skrappere værktøjer end kvotebestemmelser for at rette op på den dårlige forvaltning af fiskebestandene i Østersøen.

Så kontant er meldingen til kvoteforhandlingerne fra fiskegrossisten Fiskerikajen, hvor man længe har råbt op om behovet for mere skånsomt fiskeri og bedre beskyttelse af fisk samt farvande i specielt Østersøen, hvor fiskebestandene er under pres.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

FEATURE. Frugtsæsonen er i fuld gang, og de danske æbler og pærer plukkes ned til brug i butiksudsalg, most og som ingredienser. Høsten bliver ikke god, og dansk frugt kæmper i disse år en hård kamp, men markedet rummer også muligheder. FødevareWatch har besøgt landets største frugtaktør.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier