FødevareWatch

Mangel på arbejdskraft i restauranter er kritisk

Historisk mangel på arbejdskraft i restaurations- og hotelbranchen lige nu, lyder meldingen. For restaurantkæder som Letz Sushi kan det få konsekvenser.

Foto: PR / Letz Sushi

Der er lige nu 75 pct. flere job at søge en normalt og det er historisk, ifølge tal fra Danske Bank. Det sætter restaurationsbranchen under et historisk pres for at skaffe ansatte nok til at udfylde efterspørgslen ved genåbningen, skriver Berlingske.

Mange af de unge, som tidligere har været i branchen har fundet andre job, som eksempelvis podere i den store testudrulning. Og det presser eksempelvis sushikæden Letz Sushi med 19 restauranter og takeaway-steder i København.

"Men i år er vi mere pressede på arbejdskraft, end vi nogensinde har været. Jeg synes, vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at være klar. Vi reagerer samme dag, vi får en ansøgning, alligevel lykkes det tit ikke alligevel," siger direktør Anders Barsøe.

Manglen på arbejdskraft er langt fra et lokalt problem, idet restauratører både over hele landet og i lande som Tyskland, Storbritannien og USA har råbt op om de seneste måneder, efter at der er blevet genåbnet den seneste tid.

Ny uddannelse skal lokke flere til restaurations- og hotelbranchen

Opsvinget er i gang – restauranter mangler arbejdskraft 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier