FødevareWatch

Berlin mangler personale til stor restaurantgenåbning

Efter at have været nedlukket i flere måneder, leder tyske restauranter efter personale. Tjenere og kokke er dog svære at opstøve.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

I løbet af den seneste uge har Tyskland åbnet sine restauranter for udeservering. Der er ikke noget problem i at finde restaurantgængere, men det er svært at finde personale der kan servicere gæsterne. Det skriver Financial Times.

"Alle restauranter er i samme situation. Vi mangler personale," siger Josh Fine, der er restaurantleder på Michelberger Hotel i Berlin.

Tyske restauranter fortæller, at de tror, at tidligere udenlandsk arbejdskraft er rejst ud af landet, og derfor ikke kan være til rådighed længere. Flere melder også om, at personale under nedlukningen har fået job i andre erhverv.

I Europa viser der sig generelt en tendens til, at restauranter og hoteller ikke kan finde personale, hvilket kan få økonomiske konsekvenser. Nogle steder fortæller restaurantejere, at de vil hæve lønnen for at kunne tiltrække mere personale.  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier