Berlin mangler personale til stor restaurantgenåbning

Efter at have været nedlukket i flere måneder, leder tyske restauranter efter personale. Tjenere og kokke er dog svære at opstøve.
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

I løbet af den seneste uge har Tyskland åbnet sine restauranter for udeservering. Der er ikke noget problem i at finde restaurantgængere, men det er svært at finde personale der kan servicere gæsterne. Det skriver Financial Times.

"Alle restauranter er i samme situation. Vi mangler personale," siger Josh Fine, der er restaurantleder på Michelberger Hotel i Berlin.

Tyske restauranter fortæller, at de tror, at tidligere udenlandsk arbejdskraft er rejst ud af landet, og derfor ikke kan være til rådighed længere. Flere melder også om, at personale under nedlukningen har fået job i andre erhverv.

I Europa viser der sig generelt en tendens til, at restauranter og hoteller ikke kan finde personale, hvilket kan få økonomiske konsekvenser. Nogle steder fortæller restaurantejere, at de vil hæve lønnen for at kunne tiltrække mere personale.  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter