FødevareWatch

Norsk skattetiltag får finanshuse til at dæmpe lakseeufori

De norske lakseselskaber får skåret stor luns af kursretningen hos finanshuse efter regeringens forslag om øget beskatning af fiskeopdræt.

Foto: Lucas Vallecillos/AP/Ritzau Scanpix

Stemningen i den norske lakseindustri har de seneste uger været sur og især omhandlet den omdiskuterede skattestramning i erhvervet.

Den norske regerings forslag om at beskatte fiskeopdræt hårdere via en såkaldt grundrenteskat, der skal sende flere indtægter til staten fra den boomende lakseindustri, har sendt branchen i alarmtilstand. En række af de største aktører har straks annulleret en række stor investeringer og protesteret mod tiltaget.

Nu melder flere finanshuse sig på banen i form af Pareto og Fearnley, der ifølge mediet E24 skærer dybt i den forventede lønsomhed for branchen. Trods dystre meldinger om konsekvenserne for både lønsomhed og vækstmuligheder holder Pareto fast i købsanbefalingerne for de fleste af selskaberne, og peger på Mowi og Lerøy som bedste bud.

Hele den børsnoterede fiskeindustri i Norge under ”sjømatsindekset” er faldet med omkring 25 pct. siden udmeldingen om den foreslåede beskatningsmodel blev lanceret

Norsk regering foreslår øget beskatning af fiskeopdræt


Norske lakseaktier kølhalet efter forslag om ekstraafgift

Mulige skattestramninger ryster Bakkafrost

Skattestramning får Seafood Danmark-ejer til at droppe stor investering


Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier