Fransk selskab henter trecifret millionbeløb til at skabe foie gras i laboratorium

Målsætningen for fransk opstartsvirksomhed er at opbygge en reel produktion af den franske delikatesse på fabrik.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Væk fra stalden og ind i laboratoriet. Fremover vil den franske opstartsvirksomhed Gourmey producere den ofte omdiskuterede delikatesse foie gras uden at stopfodre ænder og gæs.

Selskabet har udviklet en metode til at dyrke stamceller i et laboratorium til udvikling af en række kødprodukter, hvor altså foie gras ligger først for. På den baggrund har Gourmey ifølge Techcrunch hentet 48 mio. euro, svarende til omkring 357 mio. kr. i investeringer.

Der peges på, at produktet med kultiveret foie gras er udviklet, testet og klar til kommerciel brug, men at der nu skal opbygges et produktionsanlæg på omkring 4300 kvadratmeter, der skal være på plads i løbet af 18 til 24 måneder.

De nye investorer i det franske selskab tæller aktører som Keen Venture Partners, Omnes Capital, Discovery, Thia Ventures, Instacart CEO Fidji Simo - og også eksisterende investorer har skudt ny kapital ind, så som Heartcore Capital, Point Nine Capital, Air Street Capital, Partech og Beyond Investing.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også