FødevareWatch

Tyske bryggerier indstiller ølproduktion - mangler kulsyre

Flere bryggerier i Tyskland har måttet stoppe for produktionen af øl og sodavand, efter at leverandøren af kulsyre med kort varsel har stoppet for leveringen.

Foto: PR/Bryggeriforeningen

I det tyske bryggeri Apolda, der har brygget øl i 130 år, er ølproduktionen indstillet på ubestemt tid. Det skyldes, at bryggeriet lokaliseret i byen med samme navn i det centrale Thüringen mangler kulsyre, skriver Handelsblatt.

Bryggeriet anvender kulsyre til rensning og påfyldning af flasker samt til produktionen af sodavand, men nu har leverandøren med kort varsel stoppet for leveringen med begrundelsen ”force majeure” som følge af de høje priser på gas.

”Markedet for kuldioxid er tomt. Hvis vi overhovedet får noget, vil vi få det til ti-tyve gange prisen. Men i det tilfælde vil det ikke længere være rentabelt at brygge øl,” siger Carsten Schütz, der er adm. direktør for bryggeriet.

Ifølge Handelsblatt har befolkningen i Apolda brug for mindst et ton kuldioxid om dagen til 6000 kasser og op til 300 tønder øl. Ligeledes måtte bryggeriet Neunspringe, der også er bosat i Thüringen, for nyligt indstille sin produktion grundet mangel på kuldioxid.

I specialøllets æra skal Jacobsen fokusere på at holde sig skarp

Ny Carlsberg-chef i Italien skal løfte markedet

Sydvestjysk bryghus ændrer på sin holdopstilling

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier