FødevareWatch

Japansk regering opfordrer unge mennesker til at drikke mere alkohol

Den japanske regering lancerer en landsdækkende konkurrence, der skal få landets unge mennesker til at drikke mere alkohol. Det sker i et forsøg på at støtte landets alkoholbranche, der er ramt af corona samt ændringer i demografi og livsstilsvalg.

Foto: Anders Birch/pxab46180.jpg

I et forsøg på at kickstarte en alkoholbranche, der lider af økonomiske kvaler, har den japanske regering lanceret en landsdækkende konkurrence for at få unge til at drikke mere alkohol som sake, whisky og øl.

Kampagnen, der går under navnet Sake Viva!, er lanceret af landets skattemyndighed, da skatteindtægterne fra branchen er faldet som følge af faldende fødselsrater, en aldrende befolkning og ændringer i livsstil grundet corona, skriver Sky News.

Derfor har myndigheden bedt unge mennesker i alderen 20-39 år om at komme med egne ideer til nye produkter og designs for at skabe en større interesse og efterspørgsel omkring alkohol.

”Ved at bede unge mennesker om at foreslå deres egne forretningsplaner, vil vi med dette projekt appellere til dem for at udvikle og promovere japanske alkoholholdige drikkevarer, og samtidig vil vi revitalisere industrien,” skriver den japanske skattemyndighed på kampagnens hjemmeside.

I 2020 faldt afgifter på alkoholprodukter til 1,7 pct. af den samlede omsætning. Til sammenligning udgjorde de i 1980 5 pct., oplyser avisen The Japan Times.

Heftig norsk debat om fiskeforbindelser til Rusland

Potentiel sushi-krise lurer i Japan

Islandsk gourmetrestaurant rykker ind i Tivoli

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier