FødevareWatch

Potentiel sushi-krise lurer i Japan

De japanske restauranter kæmper med at indkøbe den nødvendige fisk til en række af landets signatur-sushiretter som følge af store forsyningsproblemer.

Foto: Emma Sejersen

Efterspørgslen på laks og andre fiskearter er lige nu langt højere end udbuddet i Japan. Det rammer de populære sushirestauranter hårdt, skriver Businessinsider.

”Der er i øjeblikket mangel på laks, og ikura er i reel fare,” siger Yoshunobu Yoshihashi, en grossist hos Toys Market i Tokyo.

Japan køber ifølge mediet 70 pct. af sin laks fra Chile, 20 pct. fra Norge og 10 pct. fra Rusland. Krigen i Ukraine skaber dog så store forsyningsproblemer, at udbuddet af fisk er faldet med 10 pct. mens efterspørgslen er steget med 15 pct.

Samtidig er især prisen på laks steget, oplyser det japanske ministerium for landbrug, skovbrug og fiskeri. Derudover oplyser ministeriet, at laksen skal fragtes over længere afstande, hvilket giver restauranterne problemer ift. fiskens friskhed.

Fiskeauktion politianmeldt - fiskere uforstående overfor kravNy norsk rekordindtjening på laks

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier