FødevareWatch

Target styrtdykker i formarkedet efter nedjustering

Omkostninger på brændstof og fragt gør væsentligt indhug i indtjeningen hos detailkæden.

Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Den amerikanske varehuskæde Target nedjusterer forventningerne til 2022/23 i forbindelse med sit regnskab for første kvartal, der har sendt aktien markant ned i formarkedet.

Selskabet er ramt af stigende omkostninger, og ledelsen erkender, at det næppe er et problem, der går i sig selv lige foreløbigt.

”Vi er mindre profitable, end vi havde ventet at være, eller har til hensigt at være på sigt,” siger administrerende direktør Brian Cornell ifølge Bloomberg News.

Target venter nu en driftsmargin på omkring 6 pct. i år mod tidligere mindst 8 pct.

Og nedjusteringerne huer bestemt ikke investorerne. Aktien dratter over 22 pct. i formarkedet.

Alene brændstof og fragtomkostninger gør væsentligt indhug i indtjeningen, og ligger ifølge Target 1 mia. dollar højere end ventet i første kvartal, skriver Bloomberg.

Targets resultat i første kvartal, der dækker månederne februar, marts og april, er da også en del lavere end ventet. Det justerede resultat per aktie landede på 2,19 dollar mod estimeret 3,06 dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg.

Investorerne blev ellers til dels advaret tirsdag, hvor også varehuskæden Walmart nedjusterede sine forventninger med henvisning til stigende omkostninger. Meldingen blev tirsdag takseret til et fald på 11 pct. - den største nedtur for Walmart på en enkelt børsdag siden 1987.

Onsdag falder Walmart yderligere 1,6 pct. i formarkedet.

Britisk inflation stiger til det højeste niveau i 40 år

Bagerikæde advarer om prisstigninger

Tysk supermarkedskæde forbliver i Rusland trods krig

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier