FødevareWatch

Leveringstjenester sagsøger amerikanske storbyer

Madleveringstjenesterne DoorDash og GrubHub har sagsøgt San Fransisco og New York på grund af permanent loft for leveringsgebyrer.

Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Leveringstjenesterne DoorDash Inc. og GrubHub, der er ejet af det hollandske selskab Just Eat Takeaway.com har sagsøgt San Fransisco og New York, efter man i storbyerne har vedtaget et permanent loft for, hvor meget virksomhederne kan opkræve i leveringsgebyrer fra restauranter.

Det skriver MarketWatch.

Derudover har DoorDash sagsøgt New York City for nye regler, der kræver, at leveringstjenesterne deler information om kunder med restauranterne.

Reglerne er blev oprindeligt indført midlertidigt som et forsøg på at hjælpe de mange restauranter, der har lidt store økonomiske tab som konsekvens af coronanedlukninger. Flere steder har man nu valgt at gøre reglerne permanente - noget, der sker til leveringstjenesternes store utilfredsen.

Ifølge leveringstjenesterne er forordningen "forfatningsstridig", eftersom den blandet sig i fritforhandlede kontrakter mellem takeawayplatformene og restauranterne. Derudover, lyder det i søgsmålet, vil reglerne gå ud over kurerernes lønninger.

Udover DoorDash og GrubHub har også Uber Eats meldt sig ind i søgsmålet.

Ungt spøgelseskøkken får tunge investorer i ryggen: "Potentialet er kæmpe, kæmpestort"

Spøgelseskøkkener knopskyder og kaster takeaway-marked ud i ny bølge

Regeringen vil sætte ind mod "falske selvstændige" 

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier