FødevareWatch

Regeringen vil sætte ind mod "falske selvstændige"

I sit nye reformudspil varsler regeringen en indsats mod "falske selvstændige", efter at ansættelsesvilkårene er kommet i fokus ved virksomheder som Wolt og Nemlig.com.

Foto: Thomas Borberg

Den seneste tid har ansættelsesforhold har skabt debat, da det står uklar hvorvidt chauffører og bude karakteriseres som underleverandører eller ansatte. Og det vil regeringen nu gøre noget ved.

Det skriver Berlingske.

I sit nye reformudspil "Danmark kan mere I" varsler regeringen nemlig en indsats mod det, som de kalder "falske selvstændige" og henviser til, at medmindre det godtgøres, at den der udfører arbejdet reelt er selvstændig, så er der en formodning om, at man er lønudtager.

Debatten om arbejdsforhold i branchen udspringer bl.a. fra en konflikt mellem Nemlig.com og fagforbundet 3F om ansættelsesvilkårene for chaufførerne ved virksomheden. Dog ser Nemlig.com positivt på udspillet.

"Vi har intet at gøre med såkaldte falske selvstændige. Nemlig.com får dagligvarerne bragt ud af transportvirksomheder, som vi har kontrakt med. Det er typisk mindre eller mellemstore transportvirksomheder, som har flere chauffører ansat og er organiseret i selskabsform," skriver Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør ved virksomheden, i en mail til Berlingske.

Co-Ros rekordsommer blev hjulpet på vej af tre ting 

Fortrolig kontrakt sår tvivl om Nemlig.com ejers forklaring

Føtex-bude får 3F-overenskomst 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier