FødevareWatch

Frankrig og Rusland vil løse champagnestrid

De to lande vil forsøge at begrave stridsøksen efter månedlang kamp om retten til champagne-navnet.

Foto: Shamil Zhumatov/REUTERS / X00499/Ritzau Scanpix.

Den franske champagneindustri var rasende, da Rusland tidligere på året vedtog en lov, der betød, at alle ikke-russiske producenter skulle markere deres produkter som "mousserende vin".

Men efter flere måneders champagnestrid har Frankrig og Rusland ifølge nyhedsbureauet Reuters nu indvilliget i at gøre et forsøg på at løse konflikten, der har fået franske producenter til at tilbageholde forsendelser til Rusland.

Fredag, blot få dage efter at leverancer til Rusland blev genoptaget, skrev den franske landbrugsminister, Julien Denormandie, på Twitter, at han har aftalt et møde med Ruslands stedfortrædende landbrugsminister, Sergej Levin, med målet at finde en løsning på stridighederne.

Mødet forventes ifølge Finans at indeholde en arbejdsgruppe med både embedsmænd og industrirepræsentanter fra begge lande.

Rusland indførte loven om mærkning af ikke-russiske produkter for at beskytte landets eget brand på vinfronten, Shampanskoye - en langt billigere og ikke så tidskrævende version af den franske champagne, der på grund af strikse krav tager mindst 15 måneder at producere. Vel at mærke, hvis det er en almindelig flaske. En årgangschampange tager minimum 36 måneder.

Russerne har en årelang tradition for at producere den mousserende Shampanskoye, der i sin tid blev udviklet af Josef Stalin.

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier