En del af Watch Medier

FødevareWatchonsdag4. oktober 2023

  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Søg
  • Log ind
FødevareWatchonsdag4. oktober 2023
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
Foodservice

Forstegt kyllingekebab tilbagekaldes efter salmonellafund

Frossen kyllingekebab fra King Food tilbagekaldes, da der er fundet salmonella i en række produkter.
Foto: Masanori Inagaki/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Masanori Inagaki/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

King Food tilbagekalder Ana Food forstegt kyllingekebab, da der er fundet salmonella i produktet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

”Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at kassere produktet eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt,” lyder det i meddelelsen.

Det er ikke nævnt, hvor mange pakker kyllingekebab der er tale om. Indtil videre omhandler det specifikke forhandlere spredt over hele Danmark.

Ifølge Fødevarestyrelsen er produktet solgt i blandt andet Meny i Taastrup, Min Købmand i Allingåbro og Bazar Vest i Brabrand. Derudover Danske Aleppo i Fredericia og Dagrofa Foodservice.

En række tilfælde

I juni advarede de polske myndigheder om, at der var fundet salmonella i kyllingekebab - og de opfordrede derfor til at gennemstege kyllingekødet for at sikre, at eventuelle salmonellabaktier døde.

Myndighederne havde i perioden marts til august fundet salmonella ni gange.

På daværende tidspunkt kunne Fødevarestyrelsen bekræfte, at der havde været 17 forbrugere, som var blevet syge af den samme type salmonella.

Symptomerne på infektion med salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast.

Normalt bliver der registreret cirka 1000 med salmonella om året i Danmark.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der et højt mørketal, når det handler om salmonellaudbrud. Der kan være to til ti gange så mange, der er syge med samme salmonella, men som ikke har opsøgt en læge.

”Hvis du oplever symptomer i forbindelse med indtag af produktet, bør du kontakte din egen læge,” lyder det i meddelelsen.

De danske myndigheder samarbejder med erhverv, brancher og forskningsinstitutioner om at forebygge og bekæmpe salmonella.

Del artikel

Relaterede artikler:

  • Foto: Pr / Arla

    Fødevaresektor frygter for haltende støtte til eksportindsats

  • Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, fremhæver særligt de to, gebyrpålagte opfølgningskontroller som noget, man i Dansk Industri gerne så kasseret ved det kommende fødevareforlig. | Foto: Sif Meincke/di Fødevarer

    DI om fødevareforhandlinger: "De obligatoriske kontrolbesøg er spild af tid"

  • Lars Poulsen af afdelingschef for fødevareafdelingen under Fødevaredanmark. | Foto: Pr/fødevaredanmark

    Fødevaredanmark: Opfølgende kontrolbesøg er en "tidsel i buketten"

    For abonnenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Pr
Detail

Småkagekoncern skifter ud på toppost

Kelsen Group har fået ny adm. direktør efter, at Mads Waagepetersen efter tre år har forladt den italiensk-ejede koncern i Nørre Snede.
  • Danske selskaber venter spændt på resultater fra kinesisk nytår
  • Kendte fødevarefamilier holder skansen på milliardærliste

For abonnenter



Helle Münter Petersen er blevet en del af bestyrelsen i Løgismose. | Foto: Søren Vendelbo/ERH
Fødevarer

Tung fødevareprofil nyt ansigt i Løgismoses bestyrelse

For abonnenter



Arkivfoto: Carlsberg flaskeøl på en bar i St. Petersborg, Rusland i 2014. Foto: Alexander Demianchuk/Reuters/Ritzau Scanpix
Drikkevarer

Carlsberg: Russisk bryggeri værdiløst


Noahs Global laver mad fra en lang række forskellige køkkener i et såkaldt spøgelseskøkken. Om få uger kan passagerer på Roskilde Station bestille takeaway hos Noahs. | Foto: Noahs
Foodservice

Ungt spøgelseskøkken skal åbne madboder på togstationer

For abonnenter


En medarbejder på Baltika-bryggeriet. Carlsberg har haft kontrol med bryggeriet fra 2008 og frem til sommer. Foto: Ilya Naymushin/Reuters/Ritzau Scanpix
Drikkevarer

Carlsberg opsiger licensaftale med russisk datterselskab


Foto: Infarm/Irma/PR
Fødevarer

Vertikalt landbrug knækker nakken i Holland


  • Andelen af danske råvarer er løftet i de 40 kantiner under Kokkenes Køkken, men der skal gøres mere for dansk frugt og grønt, lyder meldingen. Her ses æblehøst hos Orskov Foods på Fyn. | Foto: Pr

    Danske grøntsager får fortrinsret i kantineselskab

    Æbler i sæson og kartofler fra dansk muld skal have endnu bedre plads hos kantineselskabet Kokkenes Køkken under Forenede Service. Fremtiden skal sikres for danske producenter.

    For abonnenter


  • Burger King-restauranterne er i Rusland ejet af fire partnere, herunder Restaurant Brands International, der i et joint venture står bag landets i alt 800 restauranter. | Foto: Misha Japaridze/AP/Ritzau Scanpix

    Russiske Burger King-restauranter drives videre trods exitbøn fra ejer

    Det har fået kritikere op ad stolene. Restaurantkoncernen bag begrunder langsom exit med komplicerede franchiseaftaler.

  • Baglandet i foreningslivet har været med til at adskille Coop fra Salling Group og skabe loyalitet, mener tidl. formand. Bjarne Møgelhøj. | Foto: Coop/pr

    Ny formandslinje møder skepsis: "Der er en risiko for at Coop mister sit særpræg"

    Ny Coop-formand vil zoome hårdt ind på forretningen uden skelen til foreningsliv for at styre dagligvareselskabet ud af krisen. Men der følger en risiko, siger eks-formand.

    For abonnenter


  • Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.

    Ny rapport spår rygstød til fisk- og skaldyrsalternativer

    Medvinden til alternativerne kommer dog på en trist baggrund, nemlig mangel på fisk og skaldyr. 

  • Målet om at blive fossilfri gælder for Coop Danmarks egne butikker og ikke de selvstændige brugsforeninger, der driver ca. 400 af Coops tilsammen omkring 1000 butikker. | Photo: Niclas Jessen / Coop / PR

    Coop må igen udskyde mål om fossilfrie butikker

    Mindre udfordringer med udstyr og installationer er med til at forsinke deadline en smule for Coop. ”Vi har blikket skarpt rettet mod målet og er der næsten,” uddyber klimachef.

    For abonnenter


  • Foto: Rune Pedersen

    Ungt ølhus i Odense knækker nakken

    Krise på krise har slukket lyset i den fynske ølbar Bar Malt.

    For abonnenter


Læs også

"Der sker slet ikke nok fra bankernes side. Konventionelt landbrug er en stor forretning for bankerne, og hvis bankerne begynder at stille krav, så kan landmændene bare skifte bank," siger Ole Mathiassen, der er erhvervsdirektør i Merkur Andelskasse. | Foto: Pr/merkur Andelskasse
Fødevarer

Merkur sender 100 millioner efter plantebaseret mad: Savner selskab fra flere banker

Trods usikre vækstmuligheder tror Merkur Andelskasse på værdien og fremtidsudsigterne for et mere plantebaseret landbrug i Danmark. Men flere bliver nødt til at følge med.


Andelen af danske råvarer er løftet i de 40 kantiner under Kokkenes Køkken, men der skal gøres mere for dansk frugt og grønt, lyder meldingen. Her ses æblehøst hos Orskov Foods på Fyn. | Foto: Pr
Foodservice

Danske grøntsager får fortrinsret i kantineselskab

Æbler i sæson og kartofler fra dansk muld skal have endnu bedre plads hos kantineselskabet Kokkenes Køkken under Forenede Service. Fremtiden skal sikres for danske producenter.

For abonnenter



Baglandet i foreningslivet har været med til at adskille Coop fra Salling Group og skabe loyalitet, mener tidl. formand. Bjarne Møgelhøj. | Foto: Coop/pr
Detail

Ny formandslinje møder skepsis: "Der er en risiko for at Coop mister sit særpræg"

Ny Coop-formand vil zoome hårdt ind på forretningen uden skelen til foreningsliv for at styre dagligvareselskabet ud af krisen. Men der følger en risiko, siger eks-formand.

For abonnenter


Photo: Lea Suzuki/AP/Ritzau Scanpix
Fødevarer

Aarhusiansk chokoladeselskab henter ny direktør

Eliza Chokolade skifter igen direktør og henter tidligere Skare Food-direktør ind midlertidigt. Selskabet er ejet af Kakes-koncernen.

For abonnenter



Foto: Rune Pedersen
Servering

Ungt ølhus i Odense knækker nakken

Krise på krise har slukket lyset i den fynske ølbar Bar Malt.

For abonnenter



Noahs Global laver mad fra en lang række forskellige køkkener i et såkaldt spøgelseskøkken. Om få uger kan passagerer på Roskilde Station bestille takeaway hos Noahs. | Foto: Noahs
Foodservice

Ungt spøgelseskøkken skal åbne madboder på togstationer

Et samarbejde i millionklassen er blevet en realitet mellem DSB og virksomheden Noahs Global, der i første omgang vil åbne på en station.

For abonnenter


Job

  • Process & Product Specialist til Carletti A/S

  • Sales Analyst & Key Account Manager til Semper Danmark

  • Er du klar til at blive Supervisor i en nøgleposition i procesindustrien?

Se flere jobs

Seneste nyt

  • Carlsberg: Russisk bryggeri værdiløst –
  • Tung fødevareprofil nyt ansigt i Løgismoses bestyrelse –
  • Småkagekoncern skifter ud på toppost –
  • Vertikalt landbrug knækker nakken i Holland –
  • Carlsberg opsiger licensaftale med russisk datterselskab –
  • Ungt spøgelseskøkken skal åbne madboder på togstationer –
  • Russiske Burger King-restauranter drives videre trods exitbøn fra ejer –
  • Danske grøntsager får fortrinsret i kantineselskab –
  • Britiske fødevarepriser i første fald i to år –
  • Ungt ølhus i Odense knækker nakken –
  • Ny rapport spår rygstød til fisk- og skaldyrsalternativer –
  • Norske dagligvarekæder afventer konklusion i sag om milliardbøder –
  • Ny formandslinje møder skepsis: "Der er en risiko for at Coop mister sit særpræg" –
  • Coop må igen udskyde mål om fossilfrie butikker –
  • Merkur sender 100 millioner efter plantebaseret mad: Savner selskab fra flere banker –
Flere nyheder

Job

  • Process & Product Specialist til Carletti A/S

  • Sales Analyst & Key Account Manager til Semper Danmark

  • Er du klar til at blive Supervisor i en nøgleposition i procesindustrien?

Se flere jobs

Watch Job

  • Controller til fondsafvikling

  • Regnskabsassistent

  • Operational Excellence Director

  • Executive Assistant til ATP Ejendommes CEO Office

  • Kontorassistent

Se flere jobs

Kolofon

FødevareWatch
Søg

Sektioner

  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Stine Skriver

stine.skriver@fwatch.dk

Tlf.: +45 3330 8424

  • Om FødevareWatch

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Bannerannoncering

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Job

Abonnement

Prøv FødevareWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

fodevarewatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Læs mere om abonnement her

Adresse

FødevareWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8424

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FødevareWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret