Forstegt kyllingekebab tilbagekaldes efter salmonellafund
King Food tilbagekalder Ana Food forstegt kyllingekebab, da der er fundet salmonella i produktet.
Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
”Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at kassere produktet eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt,” lyder det i meddelelsen.
Det er ikke nævnt, hvor mange pakker kyllingekebab der er tale om. Indtil videre omhandler det specifikke forhandlere spredt over hele Danmark.
Ifølge Fødevarestyrelsen er produktet solgt i blandt andet Meny i Taastrup, Min Købmand i Allingåbro og Bazar Vest i Brabrand. Derudover Danske Aleppo i Fredericia og Dagrofa Foodservice.
En række tilfælde
I juni advarede de polske myndigheder om, at der var fundet salmonella i kyllingekebab - og de opfordrede derfor til at gennemstege kyllingekødet for at sikre, at eventuelle salmonellabaktier døde.
Myndighederne havde i perioden marts til august fundet salmonella ni gange.
På daværende tidspunkt kunne Fødevarestyrelsen bekræfte, at der havde været 17 forbrugere, som var blevet syge af den samme type salmonella.
Symptomerne på infektion med salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast.
Normalt bliver der registreret cirka 1000 med salmonella om året i Danmark.
Ifølge Fødevarestyrelsen er der et højt mørketal, når det handler om salmonellaudbrud. Der kan være to til ti gange så mange, der er syge med samme salmonella, men som ikke har opsøgt en læge.
”Hvis du oplever symptomer i forbindelse med indtag af produktet, bør du kontakte din egen læge,” lyder det i meddelelsen.
De danske myndigheder samarbejder med erhverv, brancher og forskningsinstitutioner om at forebygge og bekæmpe salmonella.