FødevareWatch

Kantinedriften på Københavns Universitet er landet for de næste fire år

Det bliver det kantine- og cateringleverandøren, Jespers Torvekøkken, der kan lægge endnu en uddannelsesinstitution til porteføljen.

Foto: Jespers Torvekøkken / PR

Op til 8000 studerende og undervisere kan fremover få deres frokost fra leverandøren Jespers Torvekøkken, efter at virksomheden nu har lagt dele af Københavns Universitet til rækken af uddannelsesinstitutioner, der har torvekøkkenet på frokostmenuen.

Udover Københavns Universitet har kantineleverandøren Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Statens Serum Institut som kunder.

Aftalen, som er til mellem 10 og 12 mio. kr. årligt, gælder fra 1. september 2022 og fire år frem med option på yderligere to år.

Jespers Torvekøkken udbyder både frokostordninger, kantinedrift, convenience samt catering, og slår sig op på at være overvejende grøntsagsbaseret og klimavenligt med fokus på reduktion af madspild.

De har længe haft det offentlige marked i kikkerten, og med en del af Københavns Universitet, som dækker Fællesadministrationen og Campus Samfund & Sundhed, lægger de nu endnu en bid til den profil.

Kantineselskabet var hårdt ramt under coronaepidemien af nedlukninger, men også genåbningen blev for selskabet turbulent, fordi man på kort tid skulle gå fra lukkede køkkener til fuld drift, samtidig med at der blev stigende mangel på arbejdskraft.

Kantinevirksomheden kunne senest offentliggøre et regnskab med fremgang i bruttoresultatet på 15 mio. kr. til 88,4 mio. kr. i forhold til året før.

Frokostselskab høster offentlige kunder på grøn madprofil

Kantineleverandør vinder endnu stor offentlig kunde

Varm medvind erstattet af hård modvind i frokostselskab

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier