FødevareWatch

Frederikshavnsk fiskefabrik taget i snyd med datomærkning

Fødevarestyrelsen har efter et anonymt tip fundet frem til, at Bjerrefisk fra Frederikshavn ulovligt har forlænget datomærkningen på 37 ton fisk med op til et år.

Blandt de varer, som ifølge Fødevarestyrelsen havde fået ny ulovlig datomærkning var der blandt adskillelige ton helleflynder fra Portugal og Spanien. Foto: Cathrine Kjærø Ulf Ertmann/Ritzau Scanpix

En person med nært kendskab til Bjerrefisk medvirkede til, at Fødevarestyrelsen tidligere i år blev gjort opmærksom på, at fiskeselskabet fra Frederikshavn snød med datomærkningen på 37 ton fisk.

Det har afstedkommet tre bøde på i alt 45.000 kr. for vildledning af forbrugerne, fordi fabrikken ændrede holdbarhedsdatoen og anvendte forkert autorisationsnummer, skriver Nordjyske.

Til Fødevarestyrelsen oplyste Bjerrefisk, at det ikke var bevidst, at man havde sat nye datoer på fiskene, og at årsagen var, at en del helleflyndere var blevet sammenblandet, samt at den laksefiskeansvarlige var på ferie. Den forklaring køber Michael Rosenmark, chef for Fødevarekontrollens Rejsehold, ikke.

"Det er fusk. Når man sætter ny produktionsdato på, så er det bevidst. Det kommer man jo ikke bare lige til at gøre," siger han til avisen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier