Ny ejer af Struer Brød: Købet vil styrke vores konkurrenceevne

Produktionen af den kendte ymerdrys og andre morgenmadsprodukter skal fra april foregå i Skjern.
Foto: Rune Pedersen / Ritzau Scanpix.
Foto: Rune Pedersen / Ritzau Scanpix.

Engrosselskabet og private label-producenten Funkisfood har købt Struer Brød fra Orkla og vil fra starten af det nye år overtage det juridiske ansvar for brandet, der fremstiller morgenmads- og raspprodukter, hvor Struer Ymerdrys nok er det bedst kendte.

Fra starten af det nye år vil flytningen af produktionen af Struer Brøds produkter begynde, og i starten af april vil det foregå fra Skjern, hvor Funkisfood også har hjemme.

"Øvelsen er nu at få flyttet produktionsudstyret fra Struer Brød til Skjern. I mellemtiden producerer vi Struer-produkterne i de nuværende lokaler, så vi sikrer os, at servicegraden opretholdes. Inden vi lukker strømmen og flytter, bygger vi vores varelager op," siger Funkisfoods adm. direktør Morten Hingsberg.

Direktøren vil ikke komme ind på, hvor længe salget har været undervejs, eller hvordan det kom på tale, men siger, at der blev "snakket over en langstrakt periode".

"Vi køber for at konsolidere markedsproduktionen rettet de nordiske markeder. Vi håber, at de kendte mærker fra Struer Brød kan styrke vores konkurrenceevne og udvide på både kunde- og leverandørsiden. Det vil forhåbentlig betyde mersalg," siger han og fortsætter:

"Funkisfood er først og fremmest en private label-producent og her bidrager Struer Brød med nye kompetencer, som vi kan binde sammen til et krydsfelt."

Struer Brød blev købt i 2018 som en del af Orklas svenske forretning.

Bevaring af brandet

Funkisfood er et engrosselskab med eget blanderi og pakkeri af over 150 varenumre med alt fra morgenmadsprodukter, topping og grød til rene produkter som bl.a. nødder, mandler og chiafrø. Det primære produkt er müsli, som oftest fremstilles under private label-produktion til detailhandlen i Nordeuropa.

Og selvom Struer Brød nu bliver en del af Funkisfood-produktionen, vil Morten Hingsberg gøre alt for at bevare Struer-brandet, selvom der også skal produktudvikling i spil.

"Når vi tager en virksomhed ind under vores paraply, sørger vi for at være ydmyge for købet og bevare de gode værdier. Struer Brød har eksisteret siden 1929 og har masser af erfaring og gode produkter, som vi vil tage vare på og sikre får den rigtige næring," siger han.

Morten Hingsberg købte i april det vestjyske engrosselskab og blev direktør i virksomheden efter længere tid som bestyrelsesmedlem. Overtagelsen skete fra parret Inga og Vagn Aage Jensen, der ejede virksomheden fra 2011, samt deres søn Ronnie Jensen, der i 2015 købte 50 pct. af aktierne.

Funkisfood havde i 2020 et årsresultat på 3,6 mio. kr. og en egenkapital på 8,6 mio. kr.

Dansk Cater om nye restriktioner: Vi har snart glemt, hvad normalen er

Erhvervslivet er tilfreds med hurtig hjælpepakke

Foodservice-leverandør tackler coronarestriktioner med succesfuld strategi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter