FødevareWatch

Amerikansk mejeri investerer i alternativ til mælk

Dean Foods har købt sig ind i det amerikanske selskab Good Karma Foods, som bl.a. laver hørfrødrikke.

Foto: PR

Den amerikanske mejerikoncern Dean Foods har købt en andel i et andet amerikansk selskab kaldet Good Karma Foods.

Det langt mindre karma-selskab producerer bl.a. hørfrødrikke og yoghurtalternativer.

Det skriver Mælkeritidende.

Dean Foods oplyser i en pressemeddelelse, at man med partnerskabet vil investere mere i Good Karma Fooda, således at selskabet i et langt hurtigere tempo får mulighed for at udvide sin distribution til hele USA.

Det er ikke første gang, at et af verdens store mejeriselskaber opkøber i andre segmenter end den klassiske mejerisektor.

Fagmediet Food Navigator skrev i juli 2016, at der var en tendens henimod, at mejeriselskaber begyndte at investere i andre grupper inden for føde- og drikkevarekategorien.

Et eksempel herpå var, da Danone købte det amerikanske selskab WhiteWave Foods, som også har plantebaserede fødevareprodukter i sin portefølje.

"Jeg forventer faktisk at se andre mejeriselskaber overveje at udvide forretningen ind i kategorien for alternativer til mejeriprodukter for at modvirke stagnerende mælkesalg og drage nytte af den årlige vækstrate på mere end 15 pct., som vi ser i kategorien for plantebaserede mejerialternativer," lød vurderingen fra globaldirektør Christopher Shanahan fra konsulent- og markedsanalyseselskabet Frost & Sullivan til mediet.

Amerikansk mejerikoncern får ny direktør

Mejerikoncern betaler én millard for isproducent

Analyseselskab: Flere mejeriselskaber vil gå nye veje

Dean Foods taber penge trods lave mælkepriser

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier