FødevareWatch

Amerikansk mejeri investerer i alternativ til mælk

Dean Foods har købt sig ind i det amerikanske selskab Good Karma Foods, som bl.a. laver hørfrødrikke.

Foto: PR

Den amerikanske mejerikoncern Dean Foods har købt en andel i et andet amerikansk selskab kaldet Good Karma Foods.

Det langt mindre karma-selskab producerer bl.a. hørfrødrikke og yoghurtalternativer.

Det skriver Mælkeritidende.

Dean Foods oplyser i en pressemeddelelse, at man med partnerskabet vil investere mere i Good Karma Fooda, således at selskabet i et langt hurtigere tempo får mulighed for at udvide sin distribution til hele USA.

Det er ikke første gang, at et af verdens store mejeriselskaber opkøber i andre segmenter end den klassiske mejerisektor.

Fagmediet Food Navigator skrev i juli 2016, at der var en tendens henimod, at mejeriselskaber begyndte at investere i andre grupper inden for føde- og drikkevarekategorien.

Et eksempel herpå var, da Danone købte det amerikanske selskab WhiteWave Foods, som også har plantebaserede fødevareprodukter i sin portefølje.

"Jeg forventer faktisk at se andre mejeriselskaber overveje at udvide forretningen ind i kategorien for alternativer til mejeriprodukter for at modvirke stagnerende mælkesalg og drage nytte af den årlige vækstrate på mere end 15 pct., som vi ser i kategorien for plantebaserede mejerialternativer," lød vurderingen fra globaldirektør Christopher Shanahan fra konsulent- og markedsanalyseselskabet Frost & Sullivan til mediet.

Amerikansk mejerikoncern får ny direktør

Mejerikoncern betaler én millard for isproducent

Analyseselskab: Flere mejeriselskaber vil gå nye veje

Dean Foods taber penge trods lave mælkepriser

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier