FødevareWatch

Analyseselskab: Flere mejeriselskaber vil gå nye veje

Danones kæmpeopkøb af amerikanske WhiteWave Foods er ikke en enlig svale, og flere andre mejeriselskaber vil følge den franske storkoncern ind i alternativer kategorier, forudser markedsanalyselskabet Frost & Sullivan.

Foto: PR

Den franske fødevarekæmpe Danone indgik i den forgangne uge en aftale om at købe det amerikanske selskab WhiteWave Foods i en handel, der blev vurderet til at have en værdi på hele 84 mia. kr.

Danone er blandt andet store inden for mejerisegmentet, hvor man kan bryste sig af at være verdens største yoghurt-producent, mens WhiteWave er et selskab, som blandt andet satser på plantebaserede alternativer til traditionelle mejeriprodukter.

Opkøbet viser Danones villighed til at kigge ud over det traditionelle mejerisegment og satse på et segment, som oplever markant større vækst på nuværende tidspunkt, og andre mejeriselskaber vil højst sandsynligt følge i den franske storkoncerns fodspor.

Det vurderer konsulent- og markedsanalyseselskabet Frost & Sullivan ifølge Food Navigator.

For mens salget af traditionel komælk oplever store problemer, så buldrer kategorien for plantebaserede alternativer til mejeriprodukter derud, lyder det.

”Jeg forventer faktisk at se andre mejeriselskaber overveje at udvide forretningen ind i kategorien for alternativer til mejeriprodukter for at modvirke stagnerende mælkesalg og drage nytte af den årlige vækstrate på mere end 15 pct., som vi ser i kategorien for plantebaserede mejerialternativer,” siger Christopher Shanahan fra Frost & Sullivan til mediet.

WhiteWave Foods startede faktisk sin tilværelse under vingerne på en andet stort mejerikoncern, da selskabet tidligere var et datterselskab til amerikanske Dean Foods, inden det blev spundet ud fra koncernen og børsnoteret som selvstændigt selskab i august 2012.

Danone bliver dobbelt så store i USA efter milliardopkøb

Medie: Drikkevaregiganter vil shoppe græsk yoghurt

Danones nye venturearm gør klar til første investering

Danone opgraderer forventninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier