Blå blok: Slagterifyringer er konsekvens af rød skepsis

Fyringen af 280 Danish Crown-ansatte er en konsekvens af, at regeringen ikke har lyttet, mener V og DF.
Foto: Ernst Van Norde/Polfoto
Foto: Ernst Van Norde/Polfoto
AF RITZAU

Regeringen har ikke lyttet til forslag fra de borgerlige partier. Det afspejler sig fredag i Ringsted, hvor 280 medarbejdere er blevet fyret på Danish Crown-slagteriet.

Det mener Venstres næstformand, Kristian Jensen, som kalder fyringen en konsekvens af, at regeringen ikke har fulgt det forslag, som partiet kom med for ni måneder siden.

"Det handlede om, at man harmoniserede danske regler med EU-regler, sådan at vi kunne få produceret flere slagtesvin i Danmark," siger Kristian Jensen.

Ifølge Venstres næstformand har vi en regel, der gør, at man i Danmark skal have mere jord for at have lov til at have det samme antal grise som i Tyskland.

"Hvis vi harmoniserede det, så siger Finansministeriets beregninger, at man ville kunne skabe 2.000 nye arbejdspladser. Så det, vi ser i dag, er en konsekvens af, at regeringen ikke har villet lytte til vores forslag," siger Kristian Jensen.

Blå blok vil hæve harmonikrav

Også Dansk Folkepartis landbrugs- og fødevareordfører, René Christensen, peger på manglende lydhørhed.

Han nævner, at den samlede blå blok har fremlagt en fødevare- og landbrugspakke, som skal sikre vækst i balance med miljøet indenfor landbrugs- og fødevaresektoren.

Forslaget går på at hæve de såkaldte harmonikrav for slagtesvin i Danmark fra 1,4 til 1,7 dyreenheder per hektar jord, hvilket ifølge blå blok vil give flere slagtesvin og mere arbejde til slagterierne.

"Desværre blev forslaget mødt med ligegyldighed fra regeringen og dens røde støttepartier, da det blev behandlet i folketingssalen," siger René Christensen, der også er formand for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

René Christensen fastslår, at nu står man så i en situation med 280 afskedigede i Ringsted, som ifølge ham også er et sted, der virkelig mangler arbejdspladser.

"Det fortæller mig, at problemet ikke går væk af sig selv. Vi bliver nødt til at kigge på, hvad det er for nogle rammevilkår, vi har i erhvervet," siger DF-ordføreren.

Danish Crown begrunder fyringen af de 280 ansatte med flere års faldende produktion af slagtesvin i Danmark, som får selskabet til igen at tilpasse slagtekapaciteten på de danske svineslagterier.

NNF kalder på politisk ansvarstagen

Tillidsmand: Jeg har fået et kæmpe chok

8000 slagterimedarbejdere har mistet jobbet siden 2005

Danish Crown fyrer 280 i Ringsted

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også