FødevareWatch

Danish Crown fyrer 280 i Ringsted

To slagtelinjer nedlægges på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, der skærer kapaciteten ned med 15.000 svin. 280 medarbejdere forventes at få en fyreseddel.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.

Flere års faldende produktion af slagtesvin i Danmark får Danish Crown til igen at tilpasse slagte-kapaciteten på de danske svineslagterier.

Bestyrelsen for DC Pork har i dag indstillet til, at en væsentlig del af slagtekapaciteten på slagteriet i Ringsted nedlægges hen over sommeren 2015, skriver Danish Crown i en meddelelse.

Der er lagt op til, at slagteriets kapacitet skæres ned med ca. 15.000 slagtesvin om ugen, og tilpasningen kommer til at berøre ca. 280 medarbejdere.

"Vi har igennem længere tid kørt slagtesvin på tværs af landet for at fylde kapaciteten på slagteriet i Ringsted, og det er ikke nogen fornuftig løsning. På Sjælland produceres der i dag ikke et antal slagtesvin, som kan retfærdiggøre et slagteri af den størrelse," forklarer produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen.

Frem til i dag har omkring 900 slagteriarbejdere stået for at slagte omkring 62.000 svin om ugen på Ringsted-slagteriet.

Danske slagterier forbløder langsomt

Lukker halvt slagteri

Produktionen af danske slagtesvin falder fortsat og som FødevareWatch skrev tidligere på ugen, køres et stadigt stigende antal svin til slagtning syd for grænsen. Det betyder, at der er for meget kapacitet på de danske slagterier i Danish Crown, og derfor har man af flere gange været nødsaget til at skære i antallet af slagterimedarbejdere.

"Det giver kun mening at skære kapacitet ned, hvis vi gør det samlet, og faktisk er det første gang, vi lukker et halvt slagteri. Men Ringsted er sådan indrettet, at slagteriet i dag kører på flere slagtelinjer end andre slagterier. Derfor kan vi fysisk fjerne to slagtelinjer, så der samtidig spares på vedligehold og andre faste udgifter. I sidste ende handler det om at sikre, at ejerne får den bedst mulige afregning af deres grise, så vi bevarer slagtesvineproduktionen," siger Søren F. Eriksen.

Mulighed for genåbning

De to slagtelinjer i Ringsted nedlægges i to trin. Den første midt i juni og den anden midt i september i år. Skulle produktionen af slagtesvin igen stige på Sjælland, gør løsningen det muligt at øge kapaciteten på slagteriet – eventuelt ved indsættelse af aftenhold.

I overensstemmelse med aftalerne i forbindelse med nedlæggelse af arbejdspladser vil der blive oprettet en jobbank og udarbejdet socialplaner for den enkelte medarbejder i forbindelse med lukningen, hedder det afslutningsvis i meddelelsen fra Danish Crown.

Tillidsmand: Danish Crown truer utilfredse ansatte

Danish Crown fyrer i Herning

Årets konflikter drejede sig om svinepriser og fusioner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier