FødevareWatch

Gode takter fra første kvartal ventes at fortsætte for ISS

Servicekæmpen ISS kunne i første kvartal fremvise solid fremgang, i takt med at tilbagevenden til kontorerne verden over tog fart, og den udvikling ventes at være fortsat i andet kvartal.

Foto: PR / ISS


En mere normal verden, hvor folk vender tilbage til arbejdspladsen viser sig at være lukrativ for service-og kantineselskabet ISS. Forårets markante coronanedlukninger i Kina var en lille sten i skoen, men i andet kvartal vil effekten formentlig være afdæmpet.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank, forud for at ISS torsdag præsenterer regnskab for første halvår.

”Udfasningen af covid-19-restriktioner og nedlukninger vil betyde flere tilbage i kontorlokalerne og kantinerne, hvilket er positivt for aktivitetsniveauet i andet kvartal,” skriver Per Fogh.

Navnlig de strategisk vigtige kunder - de såkaldte Key Accounts - ventes også at nyde godt af genåbningerne og bidrage til den samlede vækst.

Dog betyder den mere normale situation også, at der bliver mindre behov for mere grundig desinficering, der hører under det ikke-porteføljebaserede salg.

”Vi forventer, at det ikke-porteføljebaserede salg vil have et højt aktivitetsniveau, men grundet mindre efterspørgsel efter ”deep-cleaning” og desinficering forventer vi et negativt vækstbidrag,” skriver Sydbank-analytikeren.

Per Fogh venter samlet set en organisk vækst i andet kvartal på 3,3 pct., mens omsætningen ses lande på 17.960 mio. kr. - 3 pct. højere end samme kvartal året forinden.

I forhold til de enkelte markeder venter Per Fogh, at de færre restriktioner og nedlukninger vil give den største vækst til de markeder, hvor ISS’ kantinedrift udgør en væsentlig del - det gælder i særlig grad ”Americas” og dele af Nordeuropa.

På de amerikanske markeder venter han en vækst på 10 pct. i kvartalet, hvilket dog skal ses i lyset af en flad udvikling i samme kvartal sidste år. Trods den betydelige vækst venter Per Fogh dog ikke, at kantinedriften vil være helt tilbage til niveauet fra før corona.

På de asiatiske markeder lagde forårets skrappe coronanedlukninger en dæmper på festen, men her venter Per Fogh ikke, at der vil være en betydelig effekt i regionen. Her venter han en vækst på 3 pct.

ISS løftede i forbindelse med sit regnskab for første kvartal vækst-forventningerne til 2022. Der ventes en organisk vækst på ”over 4 pct.”, mens indtjeningsmarginen blev fastholdt på ventede ”over 3,5 pct.”.

Per Fogh venter ikke, at ISS løfter sin prognose i forbindelse med torsdagens regnskab.

Kantinedrift til 6500 studerende sendt i udbud

Ny platform vil være cateringbranchens svar på Wolt

Britisk ISS-konkurrent opjusterer salgsprognosen efter opløftende kvartal

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier