FødevareWatch

Norsk fiskegigant får bøde på tocifret millionbeløb

Det norske direktorat for vandressourcer- og energi har pålagt en af landets største fiskeriselskaber en tocifret millionbøde.

Foto: PR/Mowi

Mowi har fået to bøder på henholdvis 5,3 mio. nok. og 11 mio. nok., for ulovlig vandindvinding i to norske kommuner. Det skriver det norske medie Ilaks.

”Det er alvorligt og meget uheldigt, når en tilladelsesindehaver ikke overholder de krav, der er givet i tilladelsen. I licensprocessen foretages der grundige afvejninger mellem forskellige interesser,” siger Mari Hegg Gundersen, der er sektionsleder i NVE.

Vandinvindingen har sikret, at der kunne være flere fisk i Mowis anlæg, hvortil selskabet altså har fået et ”godt overskud” som resultat, skriver NVE i en pressemeddelelse.

Sagens bunder i en episode fra 2011, hvor Mowi på grund af tørke søgte tilladelse om at sænke vandstanden. NVE afviste ansøgningen af hensyn til offentlige interesser som landskab, fisk og muslinger. Trods NVEs afslag fortsatte Mowi med at dræne vandet, skriver mediet Ilaks.

Frisk kapital skal sikre næste skridt i norsk lakseudvidelse

Fiskeindustrien skal lære at udnytte hele fisken

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier