FødevareWatch

Frisk kapital skal sikre næste skridt i norsk lakseudvidelse

Atlantic Sapphires store satsning i Florida kræver yderligere kapital - nu er stort trecifret millionbeløb snart på plads.

Foto: Cicilie S. Andersen

Næste skridt for den norske opdrætsvirksomhed Atlantic Sapphire kræver, at der bliver tilført mere kapital.

Selskabets opdræt af laks på land i Florida skal efter planen udbygges, og derfor har man sat gang i en emission, der skal tilføre frisk kapital til projekterne.

Atlantic Sapphire har ifølge flere norske medier hyret finanshusene DNB Markets og Arctic Securities til at få tilført yderligere 125 mio. dollar, svarende til 885 mio. kr. Pengene skal gå til udvidelse af opdrætsanlægget til at kunne levere 25.000 ton laks årligt.

Emissionen lukkes onsdag og på forhånd har en række investorer allerede tegnet sig for at skyde flere penge ind, herunder Nordlaks Holding, der skyder 150 mio. NOK ind via emissionen.

For nylig fik selskabet afgjort den danske forsikringssag, der kom i kølvandet af en omfattende brand på opdrætsanlægget i Hvide Sande.

Her fik selskabet 180 mio. kr. fra forsikringsselskabet som følge af branden, mens den bogførte værdi af Hvide Sande-anlægget var på 210 mio. kr.

Dansk fiskebrand udløser millionerstatning - pengene skal bruges i USA

Brand på laksefabrik er næppe påsat men forbliver uopklaret

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier