FødevareWatch

Brand på laksefabrik er næppe påsat men forbliver uopklaret

Politiet har ikke kunnet fastslå årsagen til storbrand i Hvide Sande, men intet tyder på en forbrydelse.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix.

Politiet har efter et halvt år nu afsluttet brandundersøgelsen efter en brand på laksefabrikken Atlantic Sapphire i Hvide Sande i september.

Det er ikke lykkedes at fastslå brandens årsag, men intet tyder på, at den skulle være påsat, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Brandundersøgelserne er nu afsluttet, men det har desværre ikke været muligt at komme med nogen endelig konklusion på, hvordan branden er opstået, siger politikommissær Knud Lauridsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var om aftenen den 15. september i fjor, at der udbrød brand i laksefabrikken. Branden udviklede en kraftig røg, som først lagde sig lavt over et sommerhusområde, hvorefter den blæste indover byen. 40 personer blev evakueret.

Branden var omfattende, og der var indsat omkring 70 brandfolk i slukningen.

I nærheden blev badegæster og surfere gennet op ad vandet, da der i forbindelse med branden skete et udslip af jernklorid i fjorden.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der hverken i forbindelse med de tekniske undersøgelser eller de afhøringer, som er foretaget i sagen, er noget, der indikerer, at der skulle ligge en forbrydelse bag branden.

Landbaserede fiskeselskaber fik stryg på norsk børs

Uvis fremtid i brandramt opdrætsselskab

Rigmand køber op i norske Atlantic Sapphire

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier