FødevareWatch

Landbaseret lakseopdrætter rammer under målsætning

Norske Atlantic Sapphire rammer under den forventede mængde fisk i første kvartal.

Atlantic Sapphires danske anlæg i Hvide Sande efter branden i efteråret. Politiet har ikke kunnet finde en årsag til den omfattende brand. | Foto: Casper Dalhoff/IND

Produktionen af laks på norske Atlantic Sapphires amerikanske anlæg i Florida kører endnu ikke på højeste klinge.

Den landbaserede lakseopdrætter har satset heftigt på at udbygge det amerikanske anlæg, hvorfra fiskene markedsføres som Bluehouse. I en markedsopdatering lyder det, at produktionen i første kvartal er landet på 850 ton laks, mens forventningerne var at nå op på 1000 ton.

I meldingen fastslår selskabet desuden, at man har 161 mio. dollar ud af de forventede 225 mio. dollar på plads til opførelsen af fase 2-udbygningen. Tidligere har det været planen at sætte fisk i det nye anlæg i 2023.

Omvendt er der fortsat ingen meldinger om fremtiden for det nedbrændte danske anlæg i Hvide Sande, der blev ødelagt i efteråret, og for nylig meldte politiet, at man ikke har kunnet finde en årsag til branden.

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier