FødevareWatch

Fastfoodkæder venter med at åbne for gæster indendørs

På grund af krav om bordreservation vil flere fastfoodkæder ikke åbne for gæster indendørs på onsdag.

På grund af krav om bordreservation vil flere fastfoodkæder, herunder McDonald's, ikke åbne for gæster indendørs på onsdag. | Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241

McDonald's kommer ikke til at åbne for spisende gæster indendørs på onsdag, når restauranterne får lov at genåbne i Danmark.

Årsagen er, at der ifølge retningslinjer fra Erhvervsministeriet er et krav om, at kunderne skal bestille bord 30 minutter før ankomsten.

"Vi kommer ikke til at kunne håndtere bordreservation på kort sigt og kan derfor desværre heller ikke åbne for indendørs siddepladser i vores restauranter," skriver McDonald's kommunikationschef i Danmark, Pia Tobberup, i en sms.

Samme melding lyder fra Sunset Boulevard. Fastfoodkæden kan heller ikke praktisk håndtere forhåndsreservationer af borde.

Direktør Jens Broch mener, at reservationskravet, der i første omgang gælder frem til 6. maj, rammer helt skævt.

"Det er bestemt muligt at finde en god løsning, som gør det muligt for restauranter som vores at åbne på forsvarlig vis."

"Jeg håber derfor, at regeringen vil lytte til vores kritik og genoverveje, om de 30 minutter forhåndsbestilling virkelig er det, der gør forskellen," siger han i en pressemeddelelse.

Erhvervsministeriet oplyser, at kravet om bordreservation er besluttet af et bredt flertal i Folketinget i forbindelse med den genåbningsaftale, der faldt på plads natten til fredag.

"Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at samfundsaktiviteten holdes nede på et niveau, der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad."

"Af den grund er der indført midlertidigt krav om forudgående bordreservation for indendørsservering for at lave en mere kontrolleret og styret genåbning."

"Derfor fremgår det også af retningslinjerne, at bordreservationen skal være lavet mindst 30 minutter inden ankomst," oplyser ministeriet i en skriftlig kommentar.

Virolog: Supermarkeder er ikke synderen i smittespredning

Færre kunder i hver butik skræmmer ikke – men branchen venter på de endelige krav

Restaurantkæde vil åbne 20 restauranter i Danmark

Styrelse gav grønt lys til udeservering 32 dage før regeringen 

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier