FødevareWatch

Jensens Bøfhus på vej mod konflikt

Natten til mandag brød forhandlingerne mellem fagforbundet 3F og restaurantkæden Jensens Bøfhus sammen. Næste skridt kan være en arbejdskraftblokale, lyder det fra 3F.

Foto: Finn Frandsen

Jensens Bøfhus kan stirre direkte ind i en arbejdsblokade, efter at forhandlingerne med fagforbundet 3F brød sammen natten til mandag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Konflikten bunder ifølge avisen i, at fagforbundet ønsker, at kædens ansatte får samme overenskomst, som tidligere er indgået med konkurrenten Restaurant Flammen. Sammenbruddet ved forhandlingsbordet betyder imidlertid, at en konflikt nu kan være undervejs, lyder meldingen fra forhandlingssekretær i 3F, Per Lykke Nielsen.

"Vi kan ikke sidde og kigge på at så stor en virksomhed skiller sig af med sin overenskomst. Slet ikke i ly af corona – det kan ikke blive mere fejt," siger Peter Lykke Nielsen bl.a. til avisen og uddyber, at første skridt kan blive en arbejdskraftblokale.

På arbejdsgiversiden lægger adm. direktør i Jensens Bøfhus, Anders Nikolaisen, vægt på, at en blokade kan betyde fyringer hos restaurantkæden.

"På trods af konflikten med 3F og corona-krise har vi ikke fyret en eneste af vores 700 medarbejdere. Men skulle 3F ende med at varsle konflikt, kan vi ende i en situation, hvor jeg ikke længere kan love, at jeg ikke afskediger medarbejdere," siger han til avisen.

Han tilføjer, at parterne fortsat er i dialog.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier