Ejerkredsen bag Dalle Valle, der har 16 restauranter i hovedstaden og de største danske byer, har valgt at opsige 200-300 medarbejdere og studenterhjælpere, skriver Ekstra Bladet.
Ifølge bestyrelsesformand Niels Rønnebech er der truffet en beslutning om at fyre medarbejderne i stedet for at gøre brug af kompensationsmulighederne i hjælpepakkerne, fordi det vil være billigere for virksomheden at afskedige frem for at vente.
"Vi havde håbet til det sidste, at kurven ville vende. Men de sidste par dage har vi også mistet troen på det, og derfor har vi været nødt til at skride til det her. Også af hensyn til medarbejderne så de kan få deres understøttelse," siger han til avisen.
Hos Jensens Bøfhus er indstillingen anderledes. Her er omkring en tredjedel af staben stadig på arbejde, oplyser direktøren til FødevareWatch.
"Det er mere, end jeg havde turdet at håbe på fra starten af. Vi er også blevet nødt til at kalde nogle tilbage, fordi vi har meget travlt med takeaway," siger Anders Nikolaisen, adm. direktør i Jensens Bøfhus.
Restaurantkæden holder forretningen i gang ved at have skruet op for takeaway med blandt andet øget markedsføring.
"Vi knokler hver eneste dag for at undgå at afskedige nogle af vores 700 medarbejdere. Det er min førsteprioritet, og som det ser ud nu, så er vi ikke i nærheden af den situation," siger Anders Nikolaisen.
Direktøren peger på, at danskerne har taget budskabet til sig om, at det er vigtigt at støtte lokalt.
"Når man skal lære noget nyt på meget kort tid, vil der opstå fejl og misforståelser, og jeg synes, at være gæster har udvist stor forståelse," siger Anders Nikolaisen, som derfor sender en opfordring af sted til branchen:
"Bare kast jer ud i det – både i stort og småt. Der er nogle arbejdspladser at skabe på takeaway."
De resterende medarbejdere hos Jensens Bøfhus er sendt hjem med løn under trepartsaftalerne.
Café Dalle Valle ejes af Bayramoglu Holding og Musavvir Holding, der er stiftet og ejet af Susli Mustafa Bayram, hvis familie også er en del af driften.