FødevareWatch

Nordmænd vil åbne 1000 lakserestauranter

Kodeordet er fastfood, når de tre norske iværksættere i dag åbner deres første Pink Fish-restaurant i Oslo. Planen er i det næste år at åbne 10 restauranter i Norge, og dernæst skal resten af verden overbevises om, at laksen også rimer på hurtig mad.

Ambitionerne fejler absolut intet hos de tre iværksættere, som står bag restaurantkonceptet Pink Fish.

Til Dagens Næringsliv forklarer direktør Ronny M. Gjøse, kok Geir Skeie og investor Svein Sandvik, hvordan de ser kæden som åbner sin første restaurant i Oslo onsdag, vokse sig til at blive en global succes.

I første omgang er det målsætningen at åbne omkring 10 Pink Fish-restuaranter i det kommende år, og derefter har grundlæggerne af virksomheden en målsætning om, at de på verdensplan samlet skal åbne 1000 restauranter.

"Med seks-syv restauranter i Norge tror vi, det kan komme til at løbe rundt af sig selv. Vi har endnu ikke landet en model for satsningen i udlandet, men vi tror der findes et stort marked. Det er mange kæder med 1000 udsalgssteder internationalt, og kvaliteten hos mange af dem er lav. Vi tror, der findes et marked for fisk av høj kvalitet," udtaler Ronny M. Gjøse til avisen.

Fra start har de tre grundlæggere investeret 70 mio. NOK i det nyetablerede moderselskab Salmon Company, og ifølge avisen er det Svein Sandvik, der med baggrund i sin egen store formue har lagt den største investering.

Ronny M. Gjøse fortæller videre, at konceptet er udviklet, så det også vil kunne gøre sig internationalt, og på ønskelisten over startskud til de mange internationale restauranter har han Lonon og Sydøstasien. Skal det internationale eventyr blive til noget, skal der dannes partnerskaber og findes kapital i den trecifrede ende af millionskalaen, og det er særligt Svein Sandvik i gang med at gøre, skriver Dagens Næringsliv.

Ombejlet fiskehandler fastholder mantra trods stort vokseværk

Kapitalfond køber halvdelen af kendt københavnsk café-kæde

Årelang konflikt nedtrappet - kan medføre boom af norsk laks i Kina

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier