FødevareWatch

Avis: Kvotekonger har tætte forbindelser til uafhængige revisorer

En direktør i et revisionsfirma har ifølge Politiken tætte forbindelser til to nordjyske kvotekonger, og der kan være brud på revisionsloven.

Foto: Gorm Olesen/Jyllands-Posten

En gennemgang af aktiviteterne i revisionsfirmaet MC Revision, som Politiken har foretaget, viser, at revisionsfirmaets direktør har tætte forbindelser til flere selskaber, som er ejet af de to store nordjyske fiskere John-Anker Hametner Larsen og Henning Kjeldsens.

Alt om sagen om ministeriets håndtering af de danske fiskekvoter

Blandt andet er det MC Revision, der står får den uafhængige revision i ni af John-Anker Hametner Larsens selskaber, selvom han ejer en virksomhed sammen med MC Revisions to ejere, og der kan være brud på revisionsloven, skriver avisen.

"De fremstår ikke uafhængige. De driver virksomhed sammen med John-Anker Hametner Larsen et andet sted, og det ser ud til at være en væsentlig forretning, de driver. Så er man bare ikke uafhængig," siger Thomas Riise Johansen, revisionsekspert og professor ved CBS.

Minister klar med første forslag mod kvotekoncentration

Fiskere afviser at være stråmænd for kvotekonge

Kvotekongernes formand vil have hurtig afklaring

Regeringen vil delvist have kvoter tilbage fra storfisker

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier