FødevareWatch

Kvotekongernes formand vil have hurtig afklaring

Formanden for Danmarks Pelagiske Producentorganisation vil have Miljø- og Fødevareministeriets politianmeldelser af fem fiskere frem i lyset.

Foto: Colourbox

Da Rigsrevisionen i august offentliggjorde sin kritiske beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af danske fiskerikvoter, var det med nyheden om, at ministeriet havde indgivet en politianmeldelse af en række storfiskere.

Siden har ministeriet bekræftet, at der er tale om fem politianmeldelser, dog uden at oplyse, hvem de politianmeldte fiskere er. Nu appellerer Fridi Magnusen, formand for 12 af landets største fiskeres organisation, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, til at få politianmeldelserne frem i lyset.

Det skriver Berlingske Business.

"Men jeg er jo selv fisker, og lige nu synes jeg, det er synd, at en hel branche af hårdt­arbejdende og dygtige fiskere skal stå på mål for, at et fåtal er under undersøgelse. Vi fiskere er stolte af det, vi laver, og det bidrager til kystsamfundene i Danmark og det danske samfund som helhed," siger han til avisen.

Fridi Magnusen understreger, at han ser konstruktivt på den kritik, der er rejst af Rigsrevisionen.

Svenskere opkøber danske fiskekvoter for over en milliard

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Kvotekonges hustru har købt fiskekvoter for 123 millioner

De største danske kvoteejere lander enorme gevinster

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier